Go Back   Club Bazooka > Bazooka Technical Forums > Amplified Tube Subwoofers

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-03-2013, 01:35 PM
djlythium's Avatar
djlythium djlythium is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 10
djlythium is on a distinguished road
Default 2012 Focus BTA850FH install problems!

Okay, here goes:

The main issue is that the sub is not working at all.

1. For the F.A.S.T. Harness: PWR & AMP Turn-On Wire connected to the same constant 12V wire from the HU. Speaker wire-level inputs all connected to appropriate rear speaker wires.

2. Voltage tests confirm approx. 12.5V from both PWR and AMP wires, approx. 5.5V from all speaker wires, ground is solid.

3. Subwoofer OHM tests indicate 1.7 OHMS for the 2 OHM sub.

4. The amp unit itself has been sent to SAS and confirmed working in perfect condition.


Now, I performed a small test:
On the back of the amp circuit board, if only the AMP wire and GND are connected, the AMP wire reads 12.5V. HOWEVER, when PWR is connected alongside the AMP wire and GND, both PWR and AMP wire lose voltage (they actually fluctuate near 50 millivolts, not nearly enough to power the amp). BUT, if just PWR and GND are connected, PWR reads approx. 150millivolts.

Strange, I know! Please help! I can't figure out why this is not working when all of the connections indicate that the amp has power.

Thanks in advance!

P.S. I just thought about something: Due to the 2012 Focus using a data bus system, I have the AMP wire connected to a constant 12V source and am relying on the Signal Turn-on Loop (the Orange loop at the connector point) to turn the amp on and off. Should I disconnect the AMP wire to use this Loop?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template-Modifications by TMS
bazooka.com
SAS, BAZOOKA, BASS TUBES, and LISTEN TO YOUR EARS are registered trademarks of Southern Audio Services, Inc.