Go Back   Club Bazooka > Bazooka Technical Forums > Raw Woofers

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-24-2003, 11:10 PM
jlaudio's Avatar
jlaudio jlaudio is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Jan 2008
Location: , .
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 0
jlaudio
Default has anyone put a raw woffer in a bass tube?

I have a 10" bass tube at home but the origional speaker is old. I want to replace the speaker but was wondering if the newer raw speakers will give a better bass. Does any have any experience in switching the speakers?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-25-2003, 01:29 AM
dwh4784's Avatar
dwh4784 dwh4784 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: , , .
Posts: 481
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 0
dwh4784
Default

hey jlaudio, i put a JL8w6 in my 8" tube and it sounded awesome, and looked really cool inverted. put a junker 10" in there and it will sound like poo i imagine, but that w6 suited it well.

is yours passive or amped? if it's amped it probably doesn't put out too much power so i would bypass the internal amp and use a different one...if it's a passive model...then you're set.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2003, 01:39 AM
jlaudio's Avatar
jlaudio jlaudio is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Jan 2008
Location: , .
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 0
jlaudio
Default

dwh4784 thanks for the info but i was thinking about getting another bazooka speaker like the rsw 1024. My tube is not amped. I have a 600 watt kenwood redy for the powering. [ So has anyone put a rs speaker in the bass tube before?]
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2003, 01:47 AM
dwh4784's Avatar
dwh4784 dwh4784 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: , , .
Posts: 481
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 0
dwh4784
Default

the RSW1024 is a nice sub, i have one i'm selling if you would be interested. they have pretty small box size requirements, so the ported tube might be a pretty good match for it.

600 watt kenwood eh? thats probably max rating knowing kenwood, but if it's 300 watts RMS then that would push the RS 10 nicely.

sorry i would try it out but i don't think my 10 would fit in my 8" tube.<img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>
Reply With Quote
  #5  
Old 04-25-2003, 01:55 AM
jlaudio's Avatar
jlaudio jlaudio is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Jan 2008
Location: , .
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 0
jlaudio
Default

do you have pix. The thing is ive seen them being sold on ebay for 35$ which isnt bad. Thanks! and oh what do you think about alpine amps then cause i got an mrv 707 : 600x1.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-25-2003, 01:11 PM
dwh4784's Avatar
dwh4784 dwh4784 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: , , .
Posts: 481
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 0
dwh4784
Default

alpine amps over kenwood anyday. i have a kenwood and it's ok but it gets really hot and the RMS is less than half of what's slapped on the front.

as for my sub, i don't have any pics, but it flawless. no scuffs or anything. i could give it to you for $50 shipped in the original box.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-25-2003, 04:35 PM
bigbrown18's Avatar
bigbrown18 bigbrown18 is offline
Tech Junkie
 
Join Date: Jan 2008
Location: , .
Posts: 275
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 0
bigbrown18
Default

does that tube have the JL in it
Reply With Quote
  #8  
Old 04-25-2003, 10:17 PM
dwh4784's Avatar
dwh4784 dwh4784 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: , , .
Posts: 481
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 0
dwh4784
Default

is the JL in my tube?? not right now, the surround ripped BAD on it so we took it out, and i'm not really sure where it is now. the tube is empty, i still have the original sub but i don't have any reason to put it back in there.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-25-2003, 11:02 PM
vincentr's Avatar
vincentr vincentr is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Jan 2008
Location: , .
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 0
vincentr
Default

It may sound good, or it may not.

The bass tube is simply a ported enclosure. I am guessing that it will have an effect on tuning...for better or worse, if the sub is changed out.

If you put a higher output sub in the tube, it may cause port noise since the EL tube woofers are not high excursion drivers. The port is a little small.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bass tube ? stunner418 General Chat 1 02-20-2004 10:53 AM
4 or 8 ohm rs bass tube mgp Passive Tube Subwoofers 3 09-25-2003 07:10 PM
has anyone put a raw woffer in a bass tube? jlaudio Passive Tube Subwoofers 2 04-26-2003 08:37 PM
bass tube or not? bumpinbazooka Amplified Tube Subwoofers 1 04-01-2003 01:35 PM
my bass tube captainfoster Amplified Tube Subwoofers 2 11-27-2002 04:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template-Modifications by TMS
bazooka.com
SAS, BAZOOKA, BASS TUBES, and LISTEN TO YOUR EARS are registered trademarks of Southern Audio Services, Inc.