Go Back   Club Bazooka > Bazooka Technical Forums > Amplified Tube Subwoofers

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-19-2013, 08:32 AM
liad777's Avatar
liad777 liad777 is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 10
liad777 is on a distinguished road
Help 0003 BTA10250D yes power, no sound

Fully installed, green LED, but no bass/volume of any significance. Adjusting gain level/crossover makes a tiny difference, but even at maximum with source volume high, it is almost inaudible. All power connections/grounding are correct. Have tested with multimeter. Phase test, adjusting balance makes no difference.

JVC KDR-520 head unit. Speaker level connections have been tried with the Bazooka in every configuration with the gray and green wires, as per the Bazooka manual.

This is intended to replace an Infinity Basslink setup in the trunk. I have easy access to the JVC's white and purple speaker wires, which were brought back for the Infinity unit.

The power/speaker level connections work just fine with the Infinity unit, plenty of boom.

Is it possible the Bazooka amplifier is dead/faulty, even though the green light is on? This is a recent purchase from woot.com, and many customers have noted defective units.

Any advice on next steps would be appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2013, 02:25 PM
heavyduty's Avatar
heavyduty heavyduty is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,950
Thanks: 351
Thanked 771 Times in 690 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 781
heavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to behold
Default Re: BTA10250D yes power, no sound

Quote:
Originally Posted by liad777 View Post
Fully installed, green LED, but no bass/volume of any significance. Adjusting gain level/crossover makes a tiny difference, but even at maximum with source volume high, it is almost inaudible. All power connections/grounding are correct. Have tested with multimeter. Phase test, adjusting balance makes no difference.

JVC KDR-520 head unit. Speaker level connections have been tried with the Bazooka in every configuration with the gray and green wires, as per the Bazooka manual.

This is intended to replace an Infinity Basslink setup in the trunk. I have easy access to the JVC's white and purple speaker wires, which were brought back for the Infinity unit.

The power/speaker level connections work just fine with the Infinity unit, plenty of boom.

Is it possible the Bazooka amplifier is dead/faulty, even though the green light is on? This is a recent purchase from woot.com, and many customers have noted defective units.

Any advice on next steps would be appreciated.
Call Customer Service (1-800-THE-TUBE) with the serial number of the unit as well as to check to see if you did in fact purchase the unit from an authorized dealer.
__________________
power your system down
Reply With Quote
  #3  
Old 03-19-2013, 07:52 PM
tagle302's Avatar
tagle302 tagle302 is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 10
tagle302 is on a distinguished road
Default Re: BTA10250D yes power, no sound

Quote:
Originally Posted by liad777 View Post
Fully installed, green LED, but no bass/volume of any significance. Adjusting gain level/crossover makes a tiny difference, but even at maximum with source volume high, it is almost inaudible. All power connections/grounding are correct. Have tested with multimeter. Phase test, adjusting balance makes no difference.

JVC KDR-520 head unit. Speaker level connections have been tried with the Bazooka in every configuration with the gray and green wires, as per the Bazooka manual.

This is intended to replace an Infinity Basslink setup in the trunk. I have easy access to the JVC's white and purple speaker wires, which were brought back for the Infinity unit.

The power/speaker level connections work just fine with the Infinity unit, plenty of boom.

Is it possible the Bazooka amplifier is dead/faulty, even though the green light is on? This is a recent purchase from woot.com, and many customers have noted defective units.

Any advice on next steps would be appreciated.
Unfortunately I had a lot of bad luck getting an undamaged unit through shipping. IMO the basstube is poorly designed for shipping.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2013, 07:55 PM
heavyduty's Avatar
heavyduty heavyduty is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,950
Thanks: 351
Thanked 771 Times in 690 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 781
heavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to behold
Default Re: BTA10250D yes power, no sound

Quote:
Originally Posted by tagle302 View Post
Unfortunately I had a lot of bad luck getting an undamaged unit through shipping. IMO the basstube is poorly designed for shipping.
That's not true at all, as evident by the fact that they have been selling and shipping for over 25 years.
__________________
power your system down
Reply With Quote
Reply

Tags
install, wiring

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template-Modifications by TMS
bazooka.com
SAS, BAZOOKA, BASS TUBES, and LISTEN TO YOUR EARS are registered trademarks of Southern Audio Services, Inc.