Go Back   Club Bazooka > Bazooka Technical Forums > Motorcycle Products

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-03-2009, 09:14 AM
samsil's Avatar
samsil samsil is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 10
samsil is on a distinguished road
Default BTA6100 Goldwing Questions

iI am Samsil new here and I purchased the MC-HON-AMK kit and the Bass tube BTA 6100. I installed with no problem. Now I have bass on the front speakers and the sub. I have no bass on the rear speakers and if i fade to the rear speakers i have no bass from the sub.
1. Am I hooked up right and getting this from the equipment? I thought I was to get no bass from the speakers and bass from the Bass Tube with the F.A.S.T harness which I also purchased.
2. Will the bass tube take the bass from both the front and rear speakers?
3. Do I have to purchase another part to remove the bass from the speakers and send it only to the BTA6100?
Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-03-2009, 11:19 AM
heavyduty's Avatar
heavyduty heavyduty is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,921
Thanks: 347
Thanked 758 Times in 679 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 768
heavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to behold
Default Re: BTA6100 Goldwing Questions

Quote:
Originally Posted by samsil View Post
iI am Samsil new here and I purchased the MC-HON-AMK kit and the Bass tube BTA 6100. I installed with no problem. Now I have bass on the front speakers and the sub. I have no bass on the rear speakers and if i fade to the rear speakers i have no bass from the sub.
1. Am I hooked up right and getting this from the equipment? I thought I was to get no bass from the speakers and bass from the Bass Tube with the F.A.S.T harness which I also purchased.
2. Will the bass tube take the bass from both the front and rear speakers?
3. Do I have to purchase another part to remove the bass from the speakers and send it only to the BTA6100?
Any help would be greatly appreciated.
Welcome to the Bazooka Forum samsil. From reading your post, it does sound as if you have the Tube connected properly using the front speakers. Fading to the rear will see you lose your bass response from the Tube, as you are using the front speakers for your signal. As for bass response from your main speakers, while the Tube will carry these notes much better, you will still have bass notes playing from your other speakers.
As for question number two, you can use either the front or rear speaker for your Bass Tube signal, however the front speakers are the best to use.

On to your third question, you don't have to purchase anything else. Use your filter on the amplifier to adjust your crossover and tailor the sound to your liking. Please post back with anymore questions you may have.
__________________
power your system down
Reply With Quote
  #3  
Old 10-03-2009, 07:40 PM
samsil's Avatar
samsil samsil is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 10
samsil is on a distinguished road
Help 0003 Re: BTA6100 Goldwing Questions

On to your third question, you don't have to purchase anything else. Use your filter on the amplifier to adjust your crossover and tailor the sound to your liking. Please post back with anymore questions you may have. [/quote]

How do you adjust the filter on the amp is that the adjustment screw that is on the amp. I set the radio to 20 then adjusted the screw till i got a little distortion is that the adjustment you are talking about?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-04-2009, 10:50 AM
heavyduty's Avatar
heavyduty heavyduty is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,921
Thanks: 347
Thanked 758 Times in 679 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 768
heavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to behold
Default Re: BTA6100 Goldwing Questions

No, that is the gain setting on the amplifier. Looking at the MC-HON-AMK, it has HP/Full as the crossover specs, this usually means there is a switch for you to slide into place to activate the High Pass crossover. Red or Geneh will be the guys you are going to want to talk to. Either PM them or call Bazooka Monday morning, 1-800-THE-TUBE.
__________________
power your system down
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to heavyduty For This Useful Post:
Geneh (10-05-2009)
  #5  
Old 10-05-2009, 05:27 PM
samsil's Avatar
samsil samsil is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 10
samsil is on a distinguished road
Thank You Re: BTA6100 Goldwing Questions

Quote:
Originally Posted by heavyduty View Post
No, that is the gain setting on the amplifier. Looking at the MC-HON-AMK, it has HP/Full as the crossover specs, this usually means there is a switch for you to slide into place to activate the High Pass crossover. Red or Geneh will be the guys you are going to want to talk to. Either PM them or call Bazooka Monday morning, 1-800-THE-TUBE.
Thanks I foound it it was between the two white quick connects on the amp and it works well now.
Thaks again.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-05-2009, 06:37 PM
heavyduty's Avatar
heavyduty heavyduty is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,921
Thanks: 347
Thanked 758 Times in 679 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 768
heavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to behold
Default Re: BTA6100 Goldwing Questions

No problem, this is what the Bazooka Forum is for. Glad to hear you have your system dialed in, if you have any more questions, please post back.
__________________
power your system down
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to heavyduty For This Useful Post:
Geneh (10-19-2009)
  #7  
Old 02-24-2010, 08:51 PM
ronnie s's Avatar
ronnie s ronnie s is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 10
ronnie s is on a distinguished road
Help 0003 Re: BTA6100 Goldwing Questions

hi can you hook up 6100 with oem honda harness with out speaker and amp upgrade on a 1800 wing 2008 need support,
Reply With Quote
  #8  
Old 02-25-2010, 08:16 AM
heavyduty's Avatar
heavyduty heavyduty is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,921
Thanks: 347
Thanked 758 Times in 679 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 768
heavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to behold
Default Re: BTA6100 Goldwing Questions

Quote:
Originally Posted by ronnie s View Post
hi can you hook up 6100 with oem honda harness with out speaker and amp upgrade on a 1800 wing 2008 need support,
Welcome to the Bazooka Forum. Yes, you can install a BTA6100 without upgrading the speakers or amplifier. Instead of a plug and play installation, you will simply have to tap into the factory harness for the appropriate signal and power connections.
__________________
power your system down
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to heavyduty For This Useful Post:
ronnie s (02-25-2010)
  #9  
Old 02-25-2010, 08:49 AM
ronnie s's Avatar
ronnie s ronnie s is offline
Just Gettin Started
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 10
ronnie s is on a distinguished road
Default Re: BTA6100 Goldwing Questions

ok where do i locate radio harness under tank shelter or under seat or next to radio is there a visual site to see what i am looking for thanks
Reply With Quote
  #10  
Old 02-25-2010, 09:06 AM
heavyduty's Avatar
heavyduty heavyduty is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,921
Thanks: 347
Thanked 758 Times in 679 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 768
heavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to behold
Default Re: BTA6100 Goldwing Questions

Quote:
Originally Posted by ronnie s View Post
ok where do i locate radio harness under tank shelter or under seat or next to radio is there a visual site to see what i am looking for thanks
Red or Geneh will be the tech. guys that will be able to best answer your motorcycle install questions. Send either one a PM (private message) or give them a call (1-800-THE-TUBE).
__________________
power your system down
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template-Modifications by TMS
bazooka.com
SAS, BAZOOKA, BASS TUBES, and LISTEN TO YOUR EARS are registered trademarks of Southern Audio Services, Inc.