View Single Post
  #2  
Old 06-07-2013, 07:12 AM
heavyduty's Avatar
heavyduty heavyduty is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,950
Thanks: 351
Thanked 771 Times in 690 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Reputation: 781
heavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to beholdheavyduty is a splendid one to behold
Default Re: Popping sound when powering up sub

Quote:
Originally Posted by askinnyllama View Post
Hi guys,

Every time I power up my sub, I get this unpleasant "pop" sound; once when I turn the key to the ACC/ON position, and once after cranking the engine over (as it powers all the electronics off and on again).

I'm using the F.A.S.T. harness for the BTA10100 sub. My power and power accessory wire are both spliced into the aftermarket stereo's power wire, which is hot when the key is in the ACC or ON position. The ground wire for the sub is grounded to a seatbelt bolt on the frame. Remote turn-on loop is removed. Using low level RCA's for signal input. High level signal wires are not in use.

Any ideas how to fix this issue? I'm worried the current surge or whatever is causing the popping sound will damage the sub over time.
Relocate the blue/white wire of the FAST-9999 to the switched +12v (amplifier remote) of the headunit.
__________________
power your system down
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to heavyduty For This Useful Post:
Geneh (06-10-2013)